BS Byggservice AS

Hvor mye koster det å pusse opp et bad i 2024?

Hvor mye koster det å pusse opp et bad i 2024?

Som alt annet avhenger det av størrelse, standard og en del andre faktorer. Men stort sett havner prisen på mellom 350 000 – 500 000kr. Dette gjelder de fleste bad med normal størrelse og normal standard.

Man bør tenke at et bad skal ha en levetid på minimum 20-30 år. Det er derfor viktig å velge holdbare produkter og løsninger, slik at man slipper å fornye oftere enn nødvendig. Dette er med på å dele kostnaden på oppussingen over flest mulige år.

Når badet i en bolig skal pusses opp så er dette en relativt stor operasjon. Du skal ha 5-6 håndverksfag jobbende i boligen din over flere uker. Mange avgjørelser skal tas og mange håndverkere skal koordineres for at prosessen skal flyte så godt som mulig. Det er derfor viktig å velge en seriøs aktør. Sjekk referanser og ikke se deg blind på pris. Feil og mangler på bad kan føre til omfattende skader på huset ditt i fremtiden. I mange tilfeller blir feil og mangler først synlige etter at garantien har gått ut.

Prisen på et bad med baderomsplater og et bad med fliser er nesten den samme. De fleste velger derfor bad med fliser i dag. Velger du bad med fliser kan du også føle deg tryggere på at badet er tett. Spesielt ved dusjing rett på vegg overflaten.

Hvis røropplegget er gammelt og består av kobber og/eller støpejern bør alt av rør byttes så langt det er forsvarlig. Å skulle spare noen tusenlapper på å droppe dette kan ende med å bli en stor ekstrakostnad i nærmeste framtid. Det er viktig at ting gjøres skikkelig!

Velg fliser fra en leverandør som selger kvalitet. Ikke kjøp billige fliser. Disse er ofte av dårlig kvalitet og resultatet blir ikke bra. Nok en gang kan det å skulle spare noen tusenlapper føre til irritasjon og ekstrakostnader lenge før badet ditt har nådd forventet levetid.

Velg totalentreprise. Hvis du velger en aktør som leverer en totalentreprise slipper du å koordinere håndverkerne selv. Du trenger kun å forholde deg til et firma, og ofte en person. Dette firmaet står også for en samlet garanti på jobben. Dette er praktisk hvis det skulle dukke opp noe i fremtiden.